6 módszer a nettó vagyon növelésére

1
6 módszer a nettó vagyon növelésére

Jóval az 1980-as évek népszerű tévéműsora előtt, Gazdagok és híresek életmódja, vagy akár az Instagram influencereket is sugározzák, a társadalmat a gazdagság foglalkoztatta. Ez a francia forradalom korába nyúlik vissza, és vitathatatlanul még régebbi, például az orosz feudalizmus idején, amikor a birtokosok birtokolták és ellenőrizték a földet művelő jobbágyokat.

Más szóval, a hatalmi harc mindig is valóságos volt.

Szerencsére ma minden eddiginél több információval rendelkezünk arról, hogy a gazdag egyének hogyan használják fel pénzüket. Előzetesen anonimizált adatokat gyűjtöttünk be a személyes tőke irányítópultját használó, nagy nettó vagyonú egyénektől, és Michelle Brownsteinnal, aki okleveles pénzügyi tervező és a Personal Capital Private Client Services vezető alelnöke tanácsot adtunk a tanultakról.

1. Ismerje meg a különbséget a kereset, a megtakarítás és a befektetés között

Ma azt mondják, hogy az oktatásnak, a társadalmi mobilitásnak és a munkalehetőségeknek köszönhetően bárki magas vagyonra tehet szert, ha demokratikus kapitalista gazdaságokban él. Természetesen ez nem annyira elvágott és száraz, számos tényező, például a faj, a nyelvi akadályok és a képességek befolyásolják az egyén lehetőséghez való hozzáférését. Azonban előfordulhat, hogy valaki megtanulja, hogyan teremtsen generációs gazdagságot és törje fel azokat az üvegplafonokat, amelyek egykor ahhoz a gazdasági lépcsőfokhoz kötötték, amelyre született – és ez az úgynevezett amerikai álom része.

De bár a társadalmi mobilitás vitathatatlanul lehetséges a mai időkben, van egy tanulási görbe. „A pénzkeresés az egyik része” – mondja Brownstein. „De ez azt is biztosítja, hogy a pénzed olyan keményen dolgozzon, mint neked te dolgozz azért, hogy kiérdemeld.”

A kamat, az osztalék és a hozamok megszerzésével pénzt „működni” a mai gazdagok megtanultak jobban csinálni, mint a legtöbben – mondja Brownstein, aki legalább 1 millió dolláros (néha 30 dolláros) magas és rendkívül magas nettó vagyonú ügyfelekkel dolgozik. + millió) a portfóliójukban.

„Ez olyasvalami, amiről azt gondolom, hogy a csúcskategóriás, ultramagas nettó értékű befektetők egy kicsit többet találtak ki, mint amit én tömeges jómódú befektetőnek neveztem” – mondja Brownstein. A meggazdagodáshoz szükséges készségek különböznek azoktól, amelyek szükségesek ahhoz marad gazdag legyen, és végül keressen a pénzén.

Lehet, hogy a közösségi média meggyőzhetett minket arról, hogy a gazdag emberek a nap 24 órájában pénzt költenek luxusnyaralásra, drága ékszerekre, divatos ruhákra és 12 dolláros zöld italokra – de közelebbről megvizsgálva kiderül, hogy a valóban gazdag emberek annyit fektetnek be, hogy meghaladják a kiadásaikat.

Íme a Personal Capital felhasználói adatainak trendjei:

  • A legtöbb 1 millió dollár és 30 millió dollár közötti nettó vagyonnal rendelkező háztartások portfóliójának 20%-a alatt vannak készpénzben, szemben az alacsonyabb nettó vagyonnal rendelkező háztartásokkal, amelyek 27 és 45%-a között tartanak készpénzt.
    • Miért számít ez: Minél több készpénz, annál kevésbé inflációálló a portfóliója, és annál többet veszít el a tőzsdei hozamoktól.
  • Általában a nettó vagyon növekedésével a háztartások valamivel nagyobb százalékot fordítanak alternatív befektetésekre. Az 1 millió dollár alatti háztartások átlagosan 3,5%-át fordították alternatívákra, míg a 30 millió dollárnál nagyobb háztartások átlagosan 5,2%-át.
    • Miért számít ez: A diverzifikált portfólió még akkor is segít keresni, ha a tőzsde zuhan.
  • A rendkívül nagy nettó vagyonú emberek (30+ millió dollár) több készpénzt tartanak, mint amennyi hatékony, de csak azért, mert megengedhetik maguknak.
    • Miért számít ez: Az 1-30 millió dolláros nettó vagyonnal rendelkező háztartások csak annyi készpénzt tartanak meg, hogy fedezzék éves költségvetésüket, majd befektetnek bármibe, amit nem terveznek. 30 millió dollár után az emberek hajlamosak egy kicsit megnyugodni, mert a befektetés nem olyan döntő, mivel lényegesen több pénzük van, mint amennyi a megélhetéshez szükséges.

2. Bízzon erősségeiben (és kérjen támogatást, amikor szüksége van rá)

„Sok ember nagyon jól tud pénzt keresni, de nem igazán jó a befektetésben” – mondja Brownstein.

A mai befektetőnek tudnia kell, melyik vödörbe esik. Vállalkozó vagy és remekül tudsz pénzt keresni? Ha igen, beszéljen egy pénzügyi tervezővel arról, hogyan készítsen költségvetést, takarítson meg és fektessen be, hogy ne érezze állandóan azt, hogy a nulláról indul. Ön takarékos és nagyszerű, és karcsúsítja a költségvetését? Esetleg gyakorold az emelés tárgyalását a munkahelyeden, hogy több bevételre tegyen szert.

Ha pedig magasabb jövedelmi kategóriákba lép, készüljön fel arra, hogy minden pillanatban új készségeket sajátítson el.

„Néha az történik, ha valaki megszokta a megtakarítást és egy bizonyos összeget befektetni – mondjuk kimaxolja a 401(k) értékét, évente néhány ezret tesz egy brókerszámlára –, hogy nő a bevétele, de ne növeljék arányosan a megtakarításaikat” – mondja Brownstein. “Akkor a készpénz a pálya szélén ül, mert nem alkalmazkodnak.”

Ha kap egy nagy emelést vagy egy nagy bónuszt, és nem igazán tudja, mit kezdjen vele, mert ez nem része a normál megtakarítási ütemének, akkor érdemes szünetet tartani. Döntse el, hogyan oszthatja fel a leghatékonyabban ezt a készpénzt, mielőtt az egészet olyan dolgokra költi, amelyek nem érdekelnek.

„A Personal Capital által biztosított számos eszköz valóban hasznos ehhez” – mondja Brownstein. A Personal Capital irányítópult eszközei lebonthatják a hipotetikus forgatókönyveket, és azt sugallhatják, hogy mennyivel több nyugdíja lenne, ha befektetné, ahelyett, hogy azonnali szükségletekre vagy szükségletekre költené. Így minden döntés megalapozott.

A Personal Capital eszközök azt is megmondhatják a felhasználóknak, költési szokásaik alapján, ha megfelelő összeget takarítanak meg és fektetnek be, vagy ha túl sokat tesznek félre, és ezért azt kockáztatják, hogy túl kevés készpénzük lesz napi kiadásaik fedezésére.

3. Vedd észre, mikor az érzelmeid irányítják a pénzzel kapcsolatos döntéseidet

„Sajnos sokan nagyon érzelmes döntéseket hoznak a pénzükkel” – mondja Brownstein. „A magatartásfinanszírozás valószínűleg a legérdekesebb része a mindennapi tevékenységünknek. Ez a pszichológia a befektetés mögött.”

Mind a piacok, mind az érzelmek naponta ingadoznak, de a rutin szokások megszilárdítása a pénzével segít abban, hogy a jövőbeni biztonságot prioritásként kezelje, még akkor is, ha úgy érzi, hogy munkatársait villásreggelivel szeretné megvenni, vagy új játékot szeretne a gyerekének. Nincs abban semmi baj, ha élvezed a pénzed, vagy akár rossz érzéseid vigasztalására használod. Egyszerűen csak legyen tudatában annak, hogy milyen motivációk hajtják az egyes cselekvéseket.

Ami a befektetést illeti, a dollárköltség átlagolása (vagyis ha minden hónapban ugyanannyit fektet be a befektetésekbe, hangulatától függetlenül) segít a hozzájárulások átlagolásában. Ez valószínűleg jobb hosszirányban, mint megpróbálni időzíteni a piac csúcsait és mélypontjait – ami ugyanúgy hullámvasút (ha nem jobban), mint az emberi érzések.

Aggódik a piaci volatilitás miatt? Szerezzen perspektívát nálunk Nyugdíjtervező látva, hogy portfóliója hogyan állt volna talpra a történelmi mélypontok után.

4. Ismerje meg a „miért” a befektetés mögött

Az önismeret megingathatatlan érzése kulcsfontosságú pénzügyi céljainak eléréséhez.

„Ha megkérdeznék kilenc vagy tíz befektetőt: „Mi az elsődleges célja?” Olyan dolgokat fognak mondani, mint például, hogy egy bizonyos életkorig anyagilag függetlenek akarnak lenni, kényelmes nyugdíjat szeretnének, fizetni a gyerekeik főiskoláját, vásárolni egy második otthont, vagy bármi más is az” – mondja Brownstein.

Céljai minden pénzügyi döntése iránymutatóivá válnak, és olyan döntésekre is hatással vannak, mint az eszközallokáció, a kockázattűrés, az adósságtörlesztés, a megtakarítások, a költségvetés stb.

5. Diverzifikálja befektetéseit

A Personal Capital adataiból kiderül, hogy a gazdag háztartások portfóliójuk legalább 4-5,5%-át alternatív befektetésekre fordítják. Ebbe a befektetési kategóriába tartozik az, ami korábban csak intézményi befektetők (fedezeti alapok, befektetési bankok, stb.) számára volt elérhető, de mára a tőzsdén kereskedett alapokon (ETF) és a fintech platformokon keresztül a lakossági befektetők számára is egyre kisebb méretben érhető el.

„Az elmúlt néhány évtizedben az ETF-piacok bővülése óriási volt a lakossági befektetők számára” – mondja Brownstein. „Mert ha visszagondol a 90-es évek végére, valaki, akinek több száz millió dollárja van befektetni, fizikai ingatlant vásárolhatott – például kereskedelmi irodaházakat –, ha ezt akarta, mert volt rá pénze. Valaki, akinek 1 millió dollárja van, nem tud vásárolni egy kereskedelmi irodaházat, vagy még csak egy szeletét sem.”

Brownstein szerint azonban most az ETF-ek demokratizálták az ilyen típusú eszközöket. Valaki, aki ingatlannal szeretne szembenézni, vásárolhat egy olcsó ETF részvényeit, amely egy diverzifikált ingatlankosár. Ez magában foglalhatja az irodaházak sávos bevásárlóközpontjainak, adatközpontjainak, többlakásos ingatlanjainak, stb. töredékes részesedését az ország több földrajzi régiójában.

„Vásárolhat egy ETF-ben, és kitettséget szerezhet New Yorkban és San Franciscoban, Houstonban, Atlantában és Chicagóban” – mondja Brownstein, mindezt minimum 1000 USD befektetéssel.

Brownstein az alternatívákat a fizikai eszközök, fémek, áruk, mezőgazdaság és ingatlanokként határozza meg. Akárcsak az előttünk álló milliomosok és milliárdosok, a mai lakossági befektetők úgy építhetik fel a Brownstein által „intézményi stílusú” portfóliót, hogy nem írnak 50 millió dolláros csekket, hogy gazdaságokat vásároljanak, hogy mezőgazdasági kitettséget szerezzenek.

Az, hogy portfóliójának hány százalékát allokálja az alternatív befektetésekre, a kockázati tűrőképességétől és a kamatszinttől függ. A legtöbb pénzügyi tervező és tanácsadó nem javasolja, hogy portfóliójának 10-12%-ánál többet fordítson olyan árucikkekre vagy alternatív befektetésekre, amelyeket személyesen nem ért vagy nem izgat.

„A régi mondás szerint, ha valaki nem tudja, mit kezdjen, vásárolhat egy ingatlan ETF-et. Értik az ingatlanokat, de lehet, hogy például az árukról fogalmuk sincs. Néha az emberek úgy döntenek, hogy delegálnak [to a financial planner] mert nem értik. Megértik, hogy valószínűleg jobb a diverzifikáció, de nem tudják, hová menjenek.”

6. Maradj koncentrált és küzdj a FOMO-val

Hasonló módon, ne csak a legforróbb befektetéseket hajszolja, mert azok a hírek címoldalára kerülnek.

„A megfelelő okok miatt be kell fektetnie valamibe” – mondja Brownstein. „Ha valóban úgy gondolja, hogy ez diverzifikációt és újabb réteget ad a portfólióhoz. Nagy. Ha megteszed, mert félsz, hogy lemaradsz a nagy fellendülésről… az is könnyen elmúlik.”

Amikor úgy érzi, hogy a FOMO emelkedik, kérdezze meg magát, hogy a kérdéses befektetés valóban lehetővé teszi-e céljainak hatékonyabb elérését.

„A 30 000 méteres nézetből: „Ez segít elérni az X, Y vagy Z célt? Vagy nem? Ez egy jó módszer bármilyen befektetés értékelésére” – mondja Brownstein.

Jobban szeretné kezelni befektetéseit? Emberek milliói használják a Personal Capital-t ingyenes és biztonságos online pénzügyi eszközök, amelyek segítségével egy helyen láthatják az összes számlájukat, elemezhetik befektetéseiket, és hosszú távú célokat tervezhetnek, mint pl. házat vásárolni vagy megtakarítás nyugdíjra.

Kezdje el a Personal Capital ingyenes pénzügyi eszközeit

A szerző nem a Personal Capital Advisors Corporation ügyfele, és szabadúszó íróként kap fizetést.

A blogbejegyzésben található tartalom csak általános tájékoztatási célokat szolgál, és nem minősül jogi, adózási, számviteli vagy befektetési tanácsadásnak. A kompenzáció nem haladhatja meg az 500 dollárt. Konkrét helyzetével kapcsolatban konzultáljon képzett jogi vagy adószakértővel. Ne feledje, hogy a befektetés kockázattal jár. A befektetés értéke idővel ingadozni fog, és pénzt nyerhet vagy veszíthet. A tanácsadási szolgáltatásokra való hivatkozás a Personal Capital Advisors Corporation-re, a Personal Capital leányvállalatára vonatkozik. A Personal Capital Advisors Corporation az Értékpapír- és Tőzsdefelügyeletnél (SEC) bejegyzett befektetési tanácsadó. A regisztráció nem jelent bizonyos szintű készségeket vagy képzettséget, és nem jelenti a SEC jóváhagyását sem.

hasonló hozzászólások

Leave a Reply