Az 1 millió dolláros nettó vagyon elérése után levont tanulságok

2
Az 1 millió dolláros nettó vagyon elérése után levont tanulságok

Körülbelül egy éve a feleségemmel elértünk egy hihetetlen mérföldkövet, amelyen 10 évig dolgoztunk: milliomos család lettünk.

Az idő, a türelem és a feleségemmel ápolt szoros együttműködés eredményeként nettó vagyonunk -50 000 dollárról 1 000 000 dollár fölé emelkedett. Sok hullámvölgy volt az út során, de a nap végén nagyon büszkék voltunk a családi teljesítményünkre.

én egy amatőr személyes pénzügyi geek.
Az Ön eszközei segítettek abban, hogy a okosabb befektető.

Melanie

Personal Capital Dashboard felhasználó, 2021. február

Kezdje el ingyenes irányítópultjával

Miután volt egy kis időm átgondolni ezt a hét számjegyű pillanatot, rájöttem néhány dologra magamról és általában arról, hogy milliomos lettem.

A millió nem az, ami volt

A 80-as és 90-es években nőttem fel, amikor valaki arról beszélt, hogy milliomos, az nagy dolog volt. Az olyan kínos, de nézhető gyerekfilmek, mint a „Blank Check” és a „Home Alone” olyan érzést keltettek bennem, hogy ha kapna egy millió dollárt, akkor életre készen állna.

40 évesen rájöttem, hogy a milliomosok nem olyan ritkák.

Míg milliomossá válni még mindig hihetetlen teljesítmény, manapság sokkal gyakoribb. Ennek az az oka, hogy az infláció miatt egymillió dollár nem megy olyan messzire, mint korábban.

Tehát a milliomos státusz, amelyet gyerekként olyan hihetetlennek tartottam, a mai multimilliomos státusznak felel meg.

Lehet, hogy sokunknak milliomossá kell válnia a kényelmes nyugdíjba vonuláshoz

Családunk évente 60 000-80 000 dollárt költ arra, hogy kényelmes életet élhessen. Ha továbbra is így akarunk élni nyugdíjas korunkban is (természetesen az inflációhoz igazítva), sokkal többre lesz szükségünk, mint 1 000 000 dollár befektetésre.

A hagyományos és kényelmes nyugdíjba vonuláshoz az éves befektetett kiadásaink 25-szörösére törekszünk. Tehát számunkra ez körülbelül 1 500 000 – 2 000 000 dollár lesz.

Ugyanazt az egyszerű matematikai képletet használva, a hagyományos nyugdíjkorhatárban befektetett 1 000 000 dollár körülbelül 40 000 dollár éves bevételt jelenthet évente. Ha Önnek és családjának ennyi vagy több kell a kényelmes élethez, és nem lesz más bevételi forrása, például nyugdíja, akkor valószínűleg milliomosnak is kell lennie.

A milliomossá válás tehát bizonyos értelemben nem monumentális úti cél, hanem már-már a kényelmes nyugdíj feltételévé vált.

Ha nyugdíjas vagy más bejövő vagyona van nyugdíjas korában, az egy másik történet. De a többiek számára (beleértve engem is) tovább kell növelnünk nyugdíjportfóliónkat!

Még mindig dolgoznom kell (és akarok).

Még egymillió dolláros nettó vagyon mellett is dolgozunk a feleségemmel, hogy fedezzük a mindennapi megélhetési költségeinket.

A 10 éves önmagam meglepődne! Kíváncsi lenne, miért nem ülök a medence mellett, és inasokat rendelek a környékre. (Megjegyzés: Biztosan sok inas szerepelt a 80-as és 90-es évek filmjeiben.)

Mivel nettó vagyonunk nagy részét jövőbeli nyugdíjszükségleteinkre fordítjuk, ma nem nyúlunk hozzá. Így az idő és a kamatos kamat megteheti a varázsát.

Látom, mennyire kényelmesek a szüleim a 70-es éveikben járó nyugdíjukkal és társadalombiztosításukkal, és mivel nem számolok egyikkel sem, hagynunk kell, hogy a számláinkat évtizedekre növekedjenek.

Emellett dolgozni akarok. Legalább olyan munkát szeretnék végezni, amit élvezek.

Tehát még egymillió dollárral is folytatódik a munka!

A kamatos kamat valóban varázslatos

Amióta elértük a milliomos nettó vagyon határt, nettó vagyonunk jelentősen nőtt, annak ellenére, hogy bevételünk a felére csökkent a járvány alatt. A jövedelem csökkenése az én karrierváltásomnak köszönhető, így ez nem volt meglepő. Meglepő volt látni, hogy a kamatos kamat hogyan tesz csodát a segítségünk nélkül.

Hadd mondjak egy példát.

Ma körülbelül 600 000 dollárnyi nyugdíjbefektetésünk van. Ha nem járulunk hozzá egy fillért sem számláinkhoz, egyenlegünk körülbelül 3,2 millió dollárra nőhet (feltételezett 7%-os kamattal) 65 éves korunkra. Ez több mint elég ahhoz, hogy kényelmes nyugdíjba vonuljunk, amit keresünk.

A kamatos kamat hihetetlen; pénzünkben megvan a lehetőség arra, hogy pénzt keressünk. És akkor ez a pénz pénzt csinál. Micsoda koncepció!

Az utazás sokkal jobb volt, mint a cél

Egymillió dollár nettó vagyon elérése nagy családi nyeremény volt. De ez a félelmetes milliomos pillanat gyorsan elhalványult, és visszatértünk a szokásos életünkhöz.

Miután ez a pénzügyi eufória alábbhagyott, rájöttem, hogy valószínűleg az a másik 22 millió milliomos is. Ez annak felismerése, hogy az utazás sokkal jobb, mint a cél.

Házasságunk 12 éve alatt rengeteget tanultunk arról, hogyan építsünk olyan gazdagságot, amely boldoggá teszi családunkat. Ez magában foglalja a 10%-ot a magunk módján, több éves családi vakációt és rövidebb távú megtakarításokat izgalmas lakásfelújításokra és -frissítésekre.

Azok a gazdagságépítési leckék, valamint a próba és hiba, amin keresztülmentünk, hogy megtanuljuk ezeket a leckéket, az igazi jutalom ezen a milliomos utazáson.

Nem vagyok öntörvényű milliomos

Amíg nem kaptam bizalmat vagy örökséget (mint a többi milliomos 79%-a), ez a milliomos anyagi helyzet egyedül nem jöhetett volna létre.

A szüleim megadták nekem azt a tudást, önbizalmat és oktatást, hogy sikeres legyek az életben. Fizették az egyetemi diplomámat is. Tekintettel hazánk hatalmas diákadósságára, ezt határozottan kiváltságnak tekintem.

Feleségül vettem egy csodálatos nőt, aki partnere volt velem ezen az úton. Tehát az ő sikere a mi sikerünk is. És az én győzelmeim a mi győzelmeink. Hálás vagyok a szeretetéért és támogatásáért a jó és rossz időkben.

Ha azt mondom, hogy nem vagyok öntörvényű milliomos, valójában inkább önbizalommal tölt el, mint szégyent. Remélem, hogy gyermekeimet ugyanolyan önbizalommal tölthetem el, ahogy felnőnek, és folytatom a családi gazdagság és boldogság örökségét.

Kezdje nyomon követni nettó vagyonát személyes tőkével

A blogbejegyzésben található tartalom csak általános tájékoztatási célokat szolgál, és nem minősül jogi, adózási, számviteli vagy befektetési tanácsadásnak. A Personal Capital kártalanítja Andy Hillt a blogbejegyzésben szereplő tartalom biztosításáért. A kompenzáció nem haladhatja meg az 500 dollárt. A szerző nem a Personal Capital Advisors Corporation („PCAC”) ügyfele. Konkrét helyzetével kapcsolatban konzultáljon képzett jogi vagy adószakértővel. A blog bizonyos részei olyan előretekintő kijelentéseket tartalmazhatnak, amelyek ésszerű várakozásainkon, becsléseinken, előrejelzéseinken és feltételezéseinken alapulnak. Ne feledje, hogy a befektetés kockázattal jár. A befektetés értéke idővel ingadozni fog, és pénzt nyerhet vagy veszíthet. A tanácsadási szolgáltatásokra való hivatkozás a Personal Capital Advisors Corporation-re, a Personal Capital leányvállalatára vonatkozik. A Personal Capital Advisors Corporation az Értékpapír- és Tőzsdefelügyeletnél (SEC) bejegyzett befektetési tanácsadó. A regisztráció nem jelent bizonyos szintű készségeket vagy képzettséget, és nem jelenti a SEC jóváhagyását sem. A harmadik felek adatai megbízhatónak vélt forrásokból származnak; a Personal Capital Corporation (“PCC”) azonban nem tudja garantálni ezen adatok pontosságát, időszerűségét, teljességét vagy bármely meghatározott célra való alkalmasságát. A harmadik féltől származó hivatkozások kizárólag kényelmi célokat szolgálnak, és nem jelentik azt, hogy a Personal Capital csatlakozik, jóváhagyja vagy jóváhagyja az ilyen harmadik felek webhelyein található tartalmat.

hasonló hozzászólások

Leave a Reply