Az USA minden globális részvényportfólió alapköve

0
Az USA minden globális részvényportfólió alapköve

Eredetileg az ausztrálnak íródott

Az USA messze van a tökéletestől.

Az ottaniak főétkezéseiket „bejáratnak” nevezik egy francia szó után, amely „bejáratot” jelent.

A politikai rendszer pedig annyira pártossá vált, hogy hónapokig tartó veszekedés, sértegetések és sárdobálás nélkül lehetetlen bírót kinevezni az ország legfelsőbb bíróságára.

De ha az első nemzetközi üzleti utam három évre rávilágított valamit az Egyesült Államokkal kapcsolatban, akkor az az, hogy annak piaca maradjon minden globális részvényportfólió alapköve.

Először is, az USA egyszerűen hatalmas.

Ez a lehetőségek számát és a gazdaság méretét tekintve. Csak a nagy tőzsdéken jegyzett cégek ezrei révén változatos, rugalmas portfóliót építhet fel, és szinte bármilyen trendből vagy témából hasznot húzó vállalkozásokat találhat.

És ha történetesen korai szakaszban talál egy csodálatos üzletet, az Egyesült Államok gazdaságának mérete évtizedes növekedést eredményezhet.

Pedig ott semmi sem egyszerű. Csak kérdezze meg a rengeteg ausztrál céget, akik az Egyesült Államok felé vették az irányt, hirdetve a lehetőség nagyságát, hogy aztán egy drága adag alázattal felruházva térjenek haza. De ha működik, nagyot tud működni.

Nemzetközi Részvényalapunkat egy Fathom Realty nevű kis ingatlan üzletbe fektetjük be. Fiók nélküli ügynökségi modellje rendkívül vonzónak bizonyul az ingatlanügynökök számára, nagyjából 8000-en csatlakoztak már a Fathom hálózathoz (körülbelül 70 százalékos növekedés az elmúlt 12 hónapban). Ausztráliában az már ipari óriás lenne. Az ASX-listán szereplő McGrath például kevesebb mint 1000 értékesítővel rendelkezik.

Az Egyesült Államokban összesen több mint egymillió ingatlanügynök van. Ha Fathom továbbra is nyer, akkor végül tízszer akkora lehet, mint ma.

Másodszor, egy olyan nagy-britanniai tőzsdén jegyzett társaságba, mint a Fathom, szinte lehetetlen befektetni. Talán a közelmúltbeli brókerkutatási korlátozások is hatással voltak. Talán egyszerűen a befektetői érdeklődés hiánya a régióban.

De bármi is legyen az ok, a forgalmazott likviditás (vagyis a napi kereskedés átlagos mennyisége) elpárolgott az európai és az Egyesült Királyság részvényeiből.

Évek óta részesedéssel rendelkezünk a Blancco Technology Group egyesült királyságbeli törlési szoftverekkel foglalkozó üzletében. A Blancco és a Fathom csaknem azonos a valutával kiigazított piaci kapitalizációban. De a Fathom részvényeinek napi forgalma több mint 10-szerese annak, amit ma a Blancco-ban látunk. A Fathom pedig nagyon illikvidnek számít az Egyesült Államokban (bár számunkra nem kivitelezhetetlen). Ezzel szemben a Blanccóban óvatosan kell kezelnünk a likviditást.

Az alapkezelési szabványok szerint a Forager Funds kicsi. De értékünk nagy részét a piac kisebbik végén adjuk hozzá, és az Egyesült Államok szinte az egyetlen játék a városban erre.

Harmadszor, az Egyesült Államok gazdasága viszonylag önfenntartó vadállat. A közelmúltban Londonban megszállva mindenkit az Egyesült Királyság fogyasztói foglalkoztattak. A gáz ára megháromszorozódott. Emelkednek a jelzálogköltségek. A Brexitnek az ellátási láncokra gyakorolt ​​hatásai pedig még mindig sok problémát okoznak.

Az infláció az Egyesült Államokban is óriási aggodalomra ad okot. De az ország sokkal önellátóbb. Az olaj és a gáz, valamint a mezőgazdasági áruk nettó exportőre. Hazai gazdaságát a belső fogyasztás uralja. És közös határaik vannak két viszonylag barátságos szomszéddal, akik túl kicsik ahhoz, hogy bármit is tegyenek, ha úgy döntenek, hogy nem barátkoznak.

Ismétlem, ezek egyike sem garantálja a befektetés sikerét. Ez azonban azt jelenti, hogy kevésbé valószínű, hogy olyan makrogazdasági vagy geopolitikai kockázatok sújtják, amelyek teljesen kívül esnek rajtad.

Végül, Amerika továbbra is hihetetlenül dinamikus hely marad. A Forager csapata a közelmúltban több mint 60 amerikai vállalattal találkozott két nap alatt egy kaliforniai konferencián. Sok részvény árfolyama jelentősen esett, de a génszerkesztéstől és a sejtterápiától kezdve az elektromos járművekig és a kereskedelmi marihuánáig a befektetők továbbra is hihetetlenül hajlandóak finanszírozni a születőben lévő iparágakat.

A legtöbbjük megbukik.

A tavalyi részvénypiaci buborék pedig sokaknak több kárt okozhatott, mint hasznot.

Bármilyen tendencia uralkodik is az elkövetkező évtizedekben, az amerikai vállalatok továbbra is az élvonalban maradnak.

Végül is a világ jelenlegi nagyvállalatainak nagy része – gondoljunk csak a Google-ra, az Apple-re és a Facebookra – Amerikában született. A beérkező termés túlnyomó többsége valószínűleg ugyanitt fog megszületni.

Leave a Reply