Hogyan vásároljunk hópehely részvényt

0
Hogyan vásároljunk hópehely részvényt

A Snowflake (NYSE: SNOW) hullámvasút volt a befektetők számára. A Társaság megtartotta 2020 egyik legjövedelmezőbb IPO-ját. Az IPO árfolyama a várt 75-85 dollár/részvényről 120 dollárra emelkedett.

Az IPO utáni napon a Snowflake részvényei 245 dollár/részvény áron nyitottak, november 2-án pedig 325,90 dolláron tetőztek, ami 33%-os emelkedést jelent az IPO-hoz képest. Erről a csúcsról 228 dollárra zuhantak, majd 2021. október végén visszaugrottak történelmi csúcsra, 353,91 dollárra.

Azóta a Snowflake-et utolérte egy általános piaci elmozdulás a feltörekvő technológiától, és a részvények árfolyama 213,88 dollárra esett 2022. április 1-jén. Ez a zuhanás sok befektetőt hagyott arra gondolni, hogy a részvények újabb felpattanásra készülnek, és sok ilyen van. befektetők azt kérdezik, hogyan lehet vásárolni a Snowflake részvényeket.

Nézzük meg közelebbről a Snowflake-t és az okokat, hogy miért érdemes részvényekbe fektetni, és hogyan fektethet be Snowflake részvényekbe.

Mi az a Hópehely?

Hópehely felhő alapú adattárolási és -kezelési megoldásokat kínál vállalati ügyfelek számára. A Snowflake adatplatformját a felhőhöz tervezték, és azonnali, biztonságos hozzáférést biztosít az adatokhoz.

A Snowflake egyedülálló platformja lehetővé teszi az ügyfelek számára az adatok tárolását, elérését, vásárlását, eladását, megosztását és feldolgozását minden eddiginél hatékonyabban. Ez a képesség felpörgette a vállalkozásokat, ahogy a járvány sújtotta vállalatok a távmunka modelljei felé mozdultak el.

A Snowflake-nek jelenleg több mint 5900 ügyfele van, köztük a Fortune 500 közel 30%-a. 2022 végén a vállalat bejelentette, hogy az elmúlt 12 hónapban 184 ügyfél egyenként több mint 1 millió dollárt költött a Snowflake szolgáltatásaira.

Miért akarnak a befektetők hópehely részvényt vásárolni?

A feltörekvő technológiai részvények régóta a növekedés-orientált befektetők kedvencei. A forradalmi termékeket először piacra hozó technológiai vállalatok gyakran hosszú távon exponenciális nyereséget értek el.

A Snowflake befektetőknek alapos okuk van azt hinni, hogy a Társaság kitörési potenciállal rendelkezik. Íme néhány közülük.

A befektetők csillagos listája

A Snowflake korai támogatását számos technológiai központú kockázati tőketársaság támogatta, köztük a Sutter Hill Ventures, az Altimeter Capital, az ICONIQ Capital, a Redpoint Ventures és a Sequoia Capital. A kockázati tőketársaságok több mint 25 milliárd dollárt fektettek be a Snowflake-be az IPO előtt.

A CRM-szoftver-óriás, a Salesforce jelentős befektetéseket hajtott végre a Snowflake-be az IPO előtt és az alatt is. A két vállalat egy sor közös megoldást fejleszt ki saját szakértelmük felhasználásával.

A Snowflake felhívta a figyelmet, amikor Warren Buffet 735 millió dollárt fektetett be Berkshire Hathaway pénzéből az IPO-ba. Buffet köztudottan idegenkedik mind az IPO-któl, mind a technológiai cégektől, így a befektetés váratlan volt. A GEICO, a Berkshire Hathaway 100%-os tulajdonában lévő biztosítótársaság a Snowflake ügyfele, és a befektetést a Snowflake jövője iránti megalapozott bizalmi szavazásnak tekintik.

Kivételes növekedés

A Snowflake számos kulcsfontosságú mutatóban kivételes növekedési ütemet regisztrált. A 2021-ben végződő pénzügyi év drámai bevételnövekedést mutatott.

A Snowflake folyamatosan növekszik a fennmaradó teljesítménykötelezettségek terén is, amelyek olyan szolgáltatások, amelyekre szerződést kötöttek, de még nem nyújtottak be.

Hópehely Fennmaradó teljesítési kötelezettségek. Forrás: Hópehely

A fennmaradó teljesítési kötelezettségek hiteles mérőszámai a jövőbeli bevételnövekedésnek.

Magas nettó bevételmegtartás

A nettó bevétel megtartása a szoftveripar sikerének kritikus mércéjévé válik. Ez a statisztika azt méri, hogy a meglévő ügyfelek bevételének hány százaléka csökken, ismétlődik vagy nő egy adott időszakban.

A 100 alatti nettó bevételmegtartási ráta azt jelzi, hogy a meglévő ügyfelek kevesebb pénzt költenek a vállalat szolgáltatásaira. A 100 feletti arány azt jelzi, hogy az ügyfelek növelik a kiadásaikat, ami az elégedettség jele.

A Snowflake nettó bevételmegtartása a legutóbbi negyedévben rendkívüli 178% volt, ami azt jelzi, hogy az ügyfelek növelik üzletüket a Snowflake-kel. A Snowflakes ügyfeleinek 100%-a ajánlotta a céget négy egymást követő évig.

Nagy és bővülő piac

A Snowflake becslése szerint a megcélozható piaci lehetősége 81 milliárd dollár volt 2020. január 31-én. Ez kizárólag a vállalat alaptevékenységére vonatkozott. A Snowflake további piacokat keres úgy véli, hogy 2023-ra elérheti a 84 milliárd dollárt.

A Snowflake valamivel kevesebb mint 200 millió dollár bevételre tett szert a 2021-es pénzügyi évben. Ez hatalmas teret hagy a növekedésnek. Ezek a piacok csak idővel bővülnek.

Hátránya: a hópehely pénzt veszít

A Snowflake 715 millió dollárt veszített az utolsó pénzügyi évében. A veszteségek normálisak a feltörekvő technológiai vállalatoknál, amelyek jelentős mértékben fektetnek be a növekedésbe. A vállalat emellett 3,85 milliárd dolláros készpénzkészleten ül az IPO-ból, és az adósság minimális, így nincs azonnali készpénzválság.

A profithiány továbbra is aggasztja a befektetőket, különösen akkor, amikor a piacok visszariadnak a feltörekvő technológiai részvényektől.

Egy másik aggodalomra ad okot, hogy a Snowflake 2023-as pénzügyi évre 1,89 milliárd dolláros bevételt prognosztizált. Ez 66%-kal magasabb az előző pénzügyi évnél, amiről a legtöbb vállalat csak álmodozhat, de ami még mindig lassulást jelent a tavalyi növekedési ütemhez képest. A Vállalat egyszerűen kijelentette, hogy inkább konzervatív a bevételbecsléseknél.

Hogyan vásárolhatok hópehely részvényt?

A Snowflake egy nyilvánosan jegyzett társaság. A részvények megvásárlásához számlára van szüksége egy USA-beli engedéllyel rendelkező tőzsdeügynöknél. A Snowflake a New York-i tőzsdén (NYSE) a HÓ jelzés alatt kereskedik.

Ha van brókerszámlája, egyszerűen megrendelheti a részvényeket. Keresse meg a HÓ ticker szimbólumot, kattintson a „vásárlás” gombra, és válassza ki a kívánt részvények számát.

Vagy piaci megbízást ad le, amely a részvény teljesítéskori árába kerül, vagy limitált megbízást, amely csak akkor kerül kitöltésre, ha a készlet az Ön által választott áron elérhető.

📚 Ha még csak most ismerkedik a befektetésekkel, olvassa el kezdőknek szóló tőzsdei befektetésről szóló primerünket, mielőtt elkezdené.

Érdemes hópehely részvényt vásárolni?

Ha Snowflake részvények vásárlását fontolgatja, két kérdést kell figyelembe vennie.

Ez egy részvény, amelyet vásárolni szeretne?

Van egy lenyűgöző történet a Snowflake mögött. A növekedés és a vevői elégedettség kivételes volt, és a Társaságot nagyra becsülik üzleti résén. Minden befektetés kockázattal jár, és a Snowflake sem kivétel. Íme néhány szempont, amelyet figyelembe kell venni.

  • A hópehely nem jövedelmező. Normális, hogy a korai szakaszban lévő technológiai vállalatok jelentős mértékben fektetnek be a növekedésbe, de a profit hiánya olyan probléma, amelyet érdemes tanulmányozni és mérlegelni.
  • A jelenlegi növekedési ütem nem biztos, hogy fenntartható. A Snowflake figyelemre méltó ütemben növekszik, de nincs garancia arra, hogy ez a növekedési ütem tartós lesz.
  • A hópehely részvények értéke magas. A jelen pillanatban a Snowflake részvényei több mint 55-szörös eladás mellett forognak. A Társaságnak folyamatos csillagos növekedést kell felmutatnia, hogy ezt a többszörösét igazolja.
  • A Snowflake-t a kedvezőtlen piaci feltételek befolyásolhatják. A tőzsdék összességében magas értékelést mutatnak, és általános piaci összeomlás lehetséges. Ha ez megtörténik, a magas értékű részvények eshetnek a legnagyobb mértékben.

Mindezek a kérdések spekulatív jellegűek, és nincs garancia arra, hogy bármelyikük hatással lesz a részvények teljesítményére. Még mindig mérlegelnie kell ezeket és más kockázatokat, mielőtt döntést hozna.

📧 Ha tetszett a cikk, és szeretne még hasonlókat olvasni, iratkozzon fel hírlevelünkre.

GYIK

Mi az a Hópehely?

A Snowflake felhő alapú adattárolási és -feldolgozási megoldásokat kínál. A Társaság nagy horderejű IPO-ja, erős ügyfélbázisa és gyors növekedése jelentős befektetői figyelmet keltett. A Snowflake-et jelenleg vezető feltörekvő technológiai vállalatnak tekintik.

Melyek a Snowflake csúcspontjai?

A Snowflake finanszírozást vonzott a kockázati tőkések kiváló listájától, és jelentős befektetéseket látott Warren Buffet Berkshire Hathaway cégétől. A Társaság erőteljes bevételnövekedést mutatott fel, és folyamatosan növekvő költést vonzott a bevett ügyfelektől.

Hogyan vásárolhatok hópehely részvényt?

A Snowflake egy tőzsdén jegyzett amerikai vállalat. A New York-i tőzsdén (NYSE) a SNOW ticker szimbólum alatt kereskednek. Részvényt vásárolhat bármely engedéllyel rendelkező brókeren keresztül.

Vannak aggályok a hópehely miatt?

A Snowflake részvényei több mint 55-szörösen kereskednek a tizenkét havi nyereséget követően, ami azt jelenti, hogy a magas szintű növekedés már be van árazva. Ha a növekedés akadozik vagy általános piaci csökkenés következik be, a részvények értéke jelentős mértékben csökkenhet.

hasonló hozzászólások

Leave a Reply