Hogyan vásároljunk Samsung részvényeket

4
Hogyan vásároljunk Samsung részvényeket

A Samsung az egész világon ismert név. A vállalat okostelefonjai uralják az Android telefonok globális értékesítését, és a Samsung számos más piacon is vezető versenyző. A globális technológiai óriáscégek gyakran nagyszerű befektetések, és a Samsung vezető pozíciója miatt sok befektető kíváncsi arra, hogyan vásároljon Samsung részvényeket.

A Samsung egy dél-koreai cég, amely nem kereskedik nagy amerikai tőzsdén. Ez kissé bonyolulttá teszi a befektetést, de még mindig lehetséges. Nézzük meg közelebbről a vállalatot, és a Samsung részvényekbe való befektetés néhány módját.

Mi az a Samsung?

A Samsung Group egy dél-koreai vállalat. Ezt hívják a koreaiak chaebolnak vagy diverzifikált ipari konglomerátumnak. A Samsung Csoportnak számos leányvállalata van számos különböző üzletágban.

A Samsung Electronics a Samsung csoport legnagyobb és legismertebb leányvállalata. A Samsung Electronics mobiltelefonokat, memóriachipeket, LED- és LCD-paneleket, laptopokat, készülékeket és még sok mást gyárt, és a Samsung-csoport bevételének körülbelül 70%-át adja.

A Samsung csoport további leányvállalatai közé tartozik a világ második legnagyobb hajóépítő vállalata, valamint építőipari, biztosítási, egészségügyi és sok más vállalat.

A Samsung nagy különbséggel Dél-Korea legnagyobb vállalata. Termékei az ország exportjának mintegy 20%-át teszik ki, bevételei pedig az ország GDP-jének 17%-át teszik ki.

A Samsung leányvállalatai független vállalatként kereskednek. Amikor a Samsung részvények vásárlásáról beszélünk, akkor a Samsung Electronics Inc. részvényeiről beszélünk.

Miért akarnak a befektetők Samsung részvényeket vásárolni?

A Samsung a világ egyik legnagyobb és legmeghatározóbb technológiai vállalata. Ez vonzza a befektetők figyelmét. Nézzünk meg néhány okot, amiért a befektetők a Samsung részvényeit fontolgatják.

Ezek a referenciaértékek a Samsung globális technológiai vezető pozícióját tükrözik.

Erő a diverzifikációban

A Samsung globális hatókörét és széles termékcsaládját szemléltetik ezek a diagramok.

A Samsung Electronics bevétele szegmensenként (2016-2020)

A Samsung Electronics regionális bevételi része (2016-2020)

Ez a sokszínűség szigeteli a vállalatot az olyan eseményekkel szemben, amelyek egy piacot vagy termékvonalat érinthetnek.

Míg a vállalat diverzifikációja figyelemre méltó, számos szegmense önállóan kereskedik. A legtöbb befektető a Samsung Electronics részvényeit vásárolná, amely maga is egy igen diverzifikált cég az elektronikai rést illetően.

Pénzügyi erő

A Samsung már évek óta meghatározó vállalat, és nem mutat kiemelkedő növekedési ütemet. A vállalat azonban folyamatosan nyereséges, és még a COVID-19 világjárvány ellenére is rugalmasságot mutatott

Forrás: Samsung befektetői kapcsolatok

A Samsung állandó jövedelmezősége a folyamatosan magas haszonkulccsal párosult. A Samsung bruttó nyereséghányada jellemzően 35% és 48% közötti sávon belül van.

A Samsungnak korlátozott a növekedési mozgástere az amúgy is domináns pozíciója miatt: a cégnek piaci növekedésre van szüksége a bevételnövekedés fenntartásához. A Samsung ezt a hiányt azzal kompenzálja, hogy részvényenként 1416 koreai won osztalékot ajánl, ami 1,74%-os hozamot jelent.

Egy potenciális lehetőség

A Samsung részvényei jelentősen visszaestek a 2021. januári csúcshoz képest.

A részvényárfolyam esése a gyenge piaci feltételeket tükrözi, de hátterében a vállalaton belüli egyedi körülmények is szerepet játszanak.

Lee Kun-Hee, aki 1987 és 20098 között, valamint 2010 és 2020 között a Samsung csoport elnöke volt, 2020 októberében halt meg. Rokonai a Samsung Electronics 4,18%-át, a Samsung Life Insurance 20,76%-át, és kisebb százalékban más egységeket örököltek. Dél-Korea jelentős adót vet ki az örökösödésre, és az örökölt részvényekre kivetett adót közel 11 billió koreai wonra, azaz közel 8,6 milliárd dollárra becsülik.

Ennek a hatalmas adószámlának a fedezése érdekében az örökség címzettjei hatalmas mennyiségű részvényt adtak el, lefelé nyomva a részvények árfolyamát, aminek semmi köze a Társaság alapvető erejéhez.

Hogyan vásároljunk Samsung részvényeket

A Samsung a Koreai Tőzsdén (KRX) kereskedik. Sok nagy globális vállalattól eltérően a Samsung nem bocsát ki amerikai letéti igazolásokat (ADR), amelyekkel az Egyesült Államok tőzsdén kereskednek. Ez korlátozza a befektetők – különösen az amerikai befektetők – Samsung-részvények vásárlásának és eladásának módjait.

Még mindig vannak lehetőségek azok számára, akik a Samsungba szeretnének befektetni.

  • Samsung globális letéti igazolások (GDR) a nem amerikai befektetők számára elérhetők a Londoni Értéktőzsdén. Az amerikai befektetőknek a SEC 144. szabálya tiltja, hogy GDR-t vásároljanak.
  • Vásároljon részvényeket a koreai tőzsdén. Be kell szereznie egy befektetői regisztrációs tanúsítványt a Koreai Külföldi Felügyeleti Szolgálattól, és számlát kell nyitnia egy koreai brókernél.
  • Amerikai brókerszámla tulajdonosok vásárolhatnak Samsung részvényeket a szabályozatlan vény nélkül kapható „Pink Sheet” piac. A likviditás korlátozott, és előfordulhat, hogy nem tud részvényeket vásárolni és eladni, amikor szeretné.
  • Fektessen be egy ETF-be. A Samsung uralja a koreai piacot, és a Korea-központú ETF-ek általában jelentős Samsung-részesedéssel rendelkeznek. A iShares MSCI South Korea Capped ETF (EWY)például több mint 20%-kal rendelkezik a Samsungban. A Direxion Daily MSCI South Korea Bull 3X részvények Az alap egy tőkeáttételes ETF, 22,34 részesedéssel a Samsungban.

A legtöbb befektető számára valószínűleg az ETF-útvonal a legegyszerűbb és legbiztonságosabb. A Samsung sikerét gyakran a koreai piac egésze sikerének próbájának tekintik, és ha hisz a Samsung kilátásaiban, akkor a tágabb koreai piacra való befektetés mellett szól.

📚 Ha befektetési alapokba vagy ETF-ekbe való befektetést fontolgat, először tekintse meg a kezdőknek szóló befektetési alapok befektetéséről szóló primerünket!

Érdemes Samsung részvényt vásárolni?

Minden befektetés kockázattal jár. A Samsungba történő befektetés sem más.

A Samsung viszonylag jól el van szigetelve számos befektetési kockázattól. A cég a piacok rendkívül széles skáláját szolgálja ki, nagyon változatos termékkínálattal. A Samsung nem mentes a globális recessziótól, de a vállalatot valószínűleg nem érinti komolyan egy piac vagy egy termékcsalád felfordulása.

Ez a védelem nem teljes. A mobiltelefon-piacon különösen nagy a verseny, és más gyártók is bevezethetnek olyan kiváló termékeket, amelyek csökkentenék a Samsung piaci részesedését.

A Samsung sebezhető lehet a Koreai-félszigeten zajló politikai felfordulással vagy konfliktussal szemben.

Az amerikai befektetők számára nagyobb gondot okozhat, hogy a Samsung csak a koreai piacon kereskedik, ami korlátozza az amerikai befektetőktől való vásárlást. Emiatt az értékelés szerényebb maradt, mint sok technológiai vezetőé. Például, Az Apple 2020-as P/E mutatója 38,67 volt, míg Samsungé sokkal szerényebb volt a 18.9.

Míg a részvény viszonylag korlátozott kereskedése ésszerűn tartja az értékelést, ez akadályozza az amerikai vásárlást is, ami felfelé tolhatja a részvények árfolyamát.

Befektetés előtt mérlegelnie kell ezeket a kockázatokat és még többet. Befektetés előtt mindig érdemes szakképzett pénzügyi tanácsadóval konzultálni.

📧 Ha tetszett a cikk, és szeretne még hasonlókat olvasni, iratkozzon fel hírlevelünkre.

GYIK

Mi az a Samsung?

A Samsung egy dél-koreai diverzifikált ipari vállalat. A Samsung Electronics, a Samsung Group legnagyobb leányvállalata mobiltelefonokat, félvezetőket, LED- és LCD-paneleket, készülékeket és sok más terméket gyárt.

Mik a Samsung legfontosabb jellemzői?

A Samsung Electronics a világ második legnagyobb elektronikai vállalata, bevételét tekintve pedig a 19. legnagyobb vállalat. A vállalat az Android okostelefonok vezető gyártója, és 2020-ban az összes okostelefon vezető gyártója volt. A Samsung agresszíven fejleszti az 5G és 6G mobiltechnológiát.

Hogyan vásárolhatok Samsung részvényeket?

A Samsung a koreai KRX tőzsdén kereskedik. A nem amerikai befektetők globális letéti jegyeket (GDR) vásárolhatnak a londoni tőzsdén. Előfordulhat, hogy az amerikai befektetőknek számlát kell nyitniuk egy koreai brókernél, vagy részvényeket kell vásárolniuk az OTC Pink Sheet piacon. Közvetetten is befektethet a Samsungba egy Korea-központú ETF megvásárlásával.

Vannak aggályok a Samsunggal kapcsolatban?

A Samsung egy globális, rendkívül diverzifikált vállalat, amely védi a kockázatoktól bármely piacon vagy termékben. A cég folyamatosan nyereséges, de nem produkált magas növekedési ütemet, ami korlátozhatná a növekedést. Az amerikai befektetők nehezen vásárolhatnak Samsung részvényeket, ami korlátozhatja a részvények árfolyamát.

hasonló hozzászólások

Leave a Reply