Ingyenes szociális ellátás mindenki számára elérhető

0
Ingyenes szociális ellátás mindenki számára elérhető

Ez egy sorozat hetedik része, amely a hosszú távú szociális gondozás tervezéséről és kifizetéséről szól.

Korábban foglalkoztunk:

Ebben az utolsó bejegyzésben olyan ingyenes támogatási forrásokkal foglalkozunk, amelyek segíthetnek mindenkinek finanszírozni az ellátását.

Laz NHS-kezeléssel ellentétben a tartós szociális ellátás a szülés helyén nem ingyenes. A legtöbb szociális ellátás rászorultsági próbára esik – bonyolultsággal, önkényességgel és olyan alulellátással, mint a nyomjelző festék, amely felfedi a szennyeződést.

Nagyon kevés ember kapja meg a szükséges segítséget. Vannak azonban kevéssé ismert ingyenes szociális ellátási lehetőségek, amelyek általánosan elérhetőek.

Ezek a támogatási módok általában az Ön igényeitől függenek, nem a banki egyenlegétől.

Három fő kategóriába sorolhatók:

  • NHS által finanszírozott ellátás
  • Otthoni adaptációk és felszerelések
  • Nem anyagilag tesztelt előnyök

Tekintsük át röviden az egyes ingyenes szociális ellátási kategóriákat. Hasznos további információforrásokat is linkelek.

NHS Continuing Healthcare (CHC)

NHS Continuing Healthcare teljes mértékben finanszírozhatja az ellátását és a szállását – ha jogosult rá. Akkor lehet jogosult, ha komplex, folyamatos gondozásra van szüksége súlyos és előre nem látható betegség vagy fogyatékosság kezelésére.

Nem feltétlenül értesítik Önt a CHC-ről, még akkor sem, ha jogosult. Az első formális lépés az, hogy kérjen háziorvosától CHC értékelést.

Javasolom azonban, hogy először tájékozódjon a folyamatról, a Beacon társadalmi vállalkozás.

Miért? Mert a CHC-re való kvalifikáció köztudottan nehéz – olyannyira, hogy az NHS England finanszírozza a Beacont, hogy segítsen átvezetni az embereket ezen.

A CHC-t Skóciában váltotta fel Kórházi komplex klinikai ellátás. Ez a rendszer csak azokra a személyekre vonatkozik, akik tartósan kórházi ellátásban részesülnek.

NHS által finanszírozott Nursing Care (FNC)

Ha nem jogosult a CHC-ra, akkor a következő állomás az NHS által finanszírozott Nursing Care. Ez fedezheti az ápolási díját, ha olyan otthonban él, amely regisztrált ápolási ellátást nyújt.

Az FNC normál díjat fizet az ápolásért közvetlenül az otthonának. Az arány az Egyesült Királyság nemzetenként eltérő.

Otthonának be kell mutatnia, hogy ez a pénz hogyan csökkenti a számláját.

Ha volt CHC értékelése, akkor FNC ítéletet is kell kapnia. Forduljon háziorvosához, ha ez nem történt meg.

A saját otthonában történő ápolást a közösségi ápolószolgálat térítésmentesen biztosítja. Ha nem jogosult CHC-ra, azt háziorvosának kell intéznie.

NHS Intermediate Care

Az NHS Köztes gondozás A szolgáltatás célja, hogy segítsen visszanyerni függetlenségét és visszatérni a normális életbe egy kórházi tartózkodás, rövid betegség vagy bukás után. Az Intermediate Care arra is lehetőséget ad, hogy felmérje szükségleteit, amikor állandó bentlakásos gondozásba költözést fontolgat.

Az ellátás ingyenes, de rövid távú – legfeljebb hat hétig tart. Saját otthonában, gondozóotthonban vagy közösségi kórházban biztosítható.

A kórházi személyzetnek gondoskodnia kell a köztes ellátásról, mielőtt elhagyja. Beszéljen a mentesítési koordinátorral, ha ez nem történik meg.

Ha gondozási terv nélkül bocsátják el, forduljon a szociális szolgálathoz. A kórház nem vállal felelősséget az Ön ellátásáért, ha elhagyja.

Beszéljen háziorvosával (vagy a helyi önkormányzat szociális szolgálatával), ha segítségre van szüksége otthoni esés vagy betegség miatt.

Ha nem gyógyul meg teljesen hat hét köztes ápolás után, akkor kapjon egy tervet egy másik szolgáltatásra való átállásra. Ez magában foglalhatja a hosszú távú gondozás költségeit.

A köztes gondozást újraalakításnak vagy utókezelésnek is nevezik.

117. § mentálhigiénés utógondozás

Az 1983. évi Mentális Egészségügyi Törvény 3. szakasza értelmében fogva tartott személynek joga van fogadni ingyenes utógondozás miután hazaengedték őket a kórházból.

A helyi hatóságnak és az NHS-nek gondozási csomagot kell biztosítania mindaddig, amíg a személy folyamatos támogatást igényel, amely a következők:

  • Összefüggésben mentális egészségi állapotukkal
  • Csökkenti állapotuk rosszabbodásának kockázatát

A támogatás magában foglalhatja az otthoni vagy bentlakásos gondozás költségeit. A kórház elhagyása előtt utókezelési tervet kell készíteni.

Otthoni adaptációk és felszerelések

Az otthoni adaptációk közé tartoznak a lépcsőfelvonók, rámpák, fürdőkádak, kapaszkodók, emelőkaros csapok és így tovább.

Angliában valószínűleg ingyen biztosítják a nélkülözhetetlen adaptációkat és felszereléseket, amelyek egyenként kevesebb mint 1000 fontba kerülnek. A határ Skóciában 1500 GBP, Észak-Írországban és Walesben pedig eseti alapon veszik figyelembe.

Forduljon háziorvosához vagy a helyi hatósághoz munkaterápiás felmérésre vagy teljes körű gondozási szükséglet felmérésre.

Átfogólag tesztelt Fogyatékkal élők számára nyújtott támogatások drágább adaptációkhoz elérhetők. Az összegek és a konkrétumok országonként eltérőek.

A függetlenség megőrzését elősegítő adaptációkkal és felszerelésekkel kapcsolatos ötletekért tekintse meg az alábbi listákat:

Univerzális előnyök

Meg kell vizsgálnia néhány alkalmazható előnyt is, amelyek nem mérlegeltek és nem széles körben ismertek:

Részvételi juttatás

Akár heti 89,60 GBP elérhető, ha:

  • Ön túl van az állami nyugdíjkorhatáron
  • Fizikailag vagy szellemileg fogyatékos
  • Szüksége van valakire, aki segít gondoskodni rólad

Ha Ön tartósan gondozási otthonban él, helyi önkormányzati támogatásban részesül, nem vehető igénybe az Attendance Allowance.

Személyes függetlenségi fizetés (PIP)

Ez hasonló az Attendance Allowance-hoz, de csak a 16 év és az állami nyugdíjkorhatár közötti korosztály számára érhető el.

Két részből áll:

  • Segítség a mindennapi életben – akár heti 89,60 GBP-t fizet
  • Segítség a mobilitásban – akár heti 62,55 GBP-t fizet

Ön jogosult lehet az egyik vagy mindkét összetevőre.

Egyéb előnyök

Az Age UK szélesebb listát tart fenn releváns előnyöket.

Pénz Helper is jó ellátási igényeket előnyök oldala. Ez különösen erős az önkormányzati adókedvezmények és -mentességek esetében.

Sokan nem igényelnek minden ellátást, amelyre jogosultak. Használjon előnykalkulátort, hogy ne maradjon le:

Gondozói juttatások

Szerencsére a gondozók is kaphatnak segítséget. Nem kell rokonnak lenni vagy együtt élni azzal a személlyel, akiről gondoskodsz.

Gondozói juttatás

Heti 67,60 GBP állhat rendelkezésre, ha heti 35 órát vagy többet gondoz valakivel. Ennek a személynek jogosultnak kell lennie bizonyos juttatásokra is, például a jelenléti támogatásra.

Ha jogosult gondozói segélyre, akkor kap Állambiztosítási hitelek, is. Görgessen le a Gondozók részhez.

A gondozói juttatás más ellátásokra is kihatással lehet. Tekintse meg az erről szóló juttatási kalkulátor linkjét kormányoldal.

A kormány további juttatásokat is felsorol a gondozók rendelkezésére áll.

Ön jogosult lehet a Gondozói segély-kiegészítés ha Skóciában élsz.

Gondozói hitel

Gondozói hitel segít azoknak, akik legalább heti 20 órát foglalkoznak valakivel.

A jóváírások növelik az Ön állami nyugdíjának értékét azáltal, hogy kitöltik a nemzeti biztosítási nyilvántartás hiányosságait.

Gondozói átmeneti gondozás

Helyi önkormányzati finanszírozás áll rendelkezésre, hogy a gondozók alkalmanként szünetet tarthassanak. Mint mindig, most is annak kell lenned értékelték minősíteni.

Ez az NHS oldal felsorolja azokat a szervezeteket, amelyek segíthetnek gondozói szünetek beleértve a jótékonysági támogatást is.

Gondozók Egyesült Királyság tanácsokat és útmutatást nyújt a nem fizetett gondozóknak.

Ingyenes személyes gondoskodás

A személyes gondoskodás ingyenesen elérhető Skócia és Észak-Írország.

A személyes gondoskodás a szolgáltatások meghatározott összessége, beleértve a mosást, öltözködést, WC-re járást, étkezés elkészítését és gyógyszeres kezelést.

A gondozóotthonban élők számára a helyi önkormányzat fizet a beállított árfolyam személyes gondoskodás és ápolási ellátás Skóciában.

A beállított árfolyam ápolásra is rendelkezésre áll egy észak-írországi otthonban.

A személyes gondoskodás és ápolás csak akkor vehető ingyenesen, ha Ön gondozási igény felmérése ajánlja neked.

Jótékonysági támogatások

Az utolsó ingyenes szociális ellátási lehetőség a karitatív támogatások igénylése. Turn2us kereshető adatbázist hozott létre.

Vigyázz magadra

Mondanom sem kell, hogy a fent felsorolt ​​útvonalak mindegyikét felfedezheti szerettei nevében is.

De a mi részünkről ez a vége Monevátor sorozat a hosszú távú szociális gondozásról.

Kutatása kijózanító élmény volt. Merem állítani, hogy az olvasása sem volt egy hordó nevetés.

Ha korábban keveset tudott a hosszú távú szociális gondozásról, akkor remélem, a sorozat kevésbé tette amorf fenyegetéssé.

Ha a kutatása sürgetőbb, akkor remélem, hogy ezek a bejegyzések segítséget nyújtottak, amikor a legnagyobb szüksége van rá.

Tartsd nyugodtan,

Az Akkumulátor

Bónusz melléklet: szociális ellátás finanszírozása – a diagram

Ez a folyamatábra grafikusan leegyszerűsíti a szociális ellátórendszer összetettségeit:

hasonló hozzászólások

Leave a Reply