Nettó érték: Nem csak gazdag embereknek

2
Nettó érték: Nem csak gazdag embereknek

Az egyik legfurcsább dolog, ami történt, miközben a Her First 100 000 $-nál elértem platformomat, egyre nagyobb nyilvánosságot kap. Ez még mindig kevés, de minden hónapban egyre több találkozásom van olyan emberekkel, akik követnek minket a közösségi médiában, vagy a Financial Feminist-en keresztül találnak ránk.

Valamennyire felkészültem erre – tudtam, hogy ez valószínűleg meg fog történni, amikor elkezdtem több médiával foglalkozni, különösen a TikTok egy évnyi hihetetlen növekedése után. Amire nem voltam felkészülve, az a google keresés.

Ismeri azt a szórakoztató játékot, ahol a hírességek visszahúzzák a legnépszerűbb Google-kereséseiket, például „Timothee Chalamet kora”, „Timothee Chalamet kapcsolati állapota” vagy „Timothee Chalamet kartonpapír kivágásai”…? Oké, lehet, hogy csak én vagyok így. A szóban forgó hírességek általában kuncognak az emberek google-ban róluk felkeresett butaságokon, és áttérnek a következőre. Most már tudom, milyen érzés – és az emberek tényleg keresnek néhányat a Google-on érdekes dolgokat rólam.

Ott van a szokásos – – életkor, magasság, férj (igen, ezen forgatom a szemem), de igazán vad volt látni, hogy „Tori Dunlap Net Worth” felbukkant a keresési eredmények között. Nos, mielőtt rákattint a Google-ra, senki sem tudja ténylegesen a nettó vagyonomat – mindez algoritmus és spekuláció, de nem ez a lényeg.

Mindig is figyelemmel kísértem a nettó vagyonomat, de úgy tűnik, van egy tévhit, hogy tényleg csak akkor kell figyelni az olyan dolgokra, mint a nettó vagyon, ha már gazdag – és az ellenkezője nem is lehetne igazabb.

A nettó vagyon meghatározása

Először is, hogyan számolja ki a nettó vagyonát? Szerencsére a képlet olyan egyszerű, mint az összeadás és a kivonás. Kezdje a sajátjával eszközöket –– olyan dolgok, mint a megtakarítási számlákon, befektetési számlákon lévő pénz, majd bármi, ami a tulajdonodban van, mint például az autók vagy ingatlanok, és összeadják az értéküket.

Következö, kötelezettségek. Számítsa ki a fennálló hiteleit, tartozásait vagy fennálló egyenlegeit, és adja össze azokat. Vonja le a kötelezettségeit a vagyonából, és viola! Megvan a nettó vagyonod.

Ha a szám alacsonyabb a vártnál, ne essen pánikba! A legtöbb amerikai adóssága miatt a nettó vagyon számai gyakran eltérnek attól, amit várunk. Friss statisztikák a nettó vagyonról azt mutatják, hogy a 18–24 évesek nettó vagyonának mediánja 8206 dollár, a 25–29 éveseké pedig még ennél is alacsonyabb, valamivel több mint 7000 dollár. A valamivel idősebb generációk, például a középső és idősebb millenniumi korosztály 35 000 és 50 000 dollár között mozog egy 15 éves korosztályban.

Olvass tovább: Mennyi az átlagos nettó érték életkor szerint?

A külső tényezők számítanak

Ne feledje, a fenti statisztikák medián tartományok – ami azt jelenti, hogy egyesek nettó értéke sokkal magasabb, másoké pedig sokkal alacsonyabb. A nettó vagyonát nagymértékben befolyásolják az adott pénzügyi rendszerek. Például, a millenniumiak statisztikailag tovább várnak lakásvásárlásra recesszióval és stagnáló bérekkel kellett szembenézniük, ami nemzedékek közötti különbségekhez vezetett a nettó vagyonban.

Más tényezők, mint például a nemek és a faji fizetésbeli különbségek, a befektetési szakadék, a diákadósság-válság, befolyásolják az emberek vagyonteremtő képességét, ami viszont befolyásolja nettó vagyonukat. Alapvető fontosságú, hogy ezt szem előtt tartsuk, miközben látunk magunk körül másokat, akik különböző akadályokkal szembesülhetnek.

Festse számokkal a pénzügyeit

Lehetséges, hogy a nettó vagyon nem a legszórakoztatóbb dolog, különösen, ha adóssága van, vagy éppen most kezdi a megtakarítási útját – de nagyon fontos tudni, hogy hol áll pénzügyileg, hogy meg tudja építeni az ideális alapjait. pénzügyi jövő.

Gondoljon a nettó vagyonára, mint a pénzügyeire vonatkozó számokra – – lehet, hogy nem rendelkezik minden színnel, de még mindig láthatja a tágabb képet és az oda vezető utat. Vannak, akik már kitöltött színekkel kezdik, és vannak, akik eleve festék nélkül kezdik. Akárhogy is, most már tudja, milyen lépéseket kell tennie.

Fogj neki: Számolja ki nettó értékét

A nettó vagyon ismerete segíthet tisztább célokat kitűzni

Amikor az első 100 000 dolláromat megtakarítottam, a személyes tőke alkalmazáson keresztüli nettó vagyonom nyomon követése kulcsfontosságú volt abban, hogy motivált maradjak – különösen a nehéz napokon. Mivel az összes számlámat egy helyen láthattam, láthattam, hol tűzhetek ki nagyobb célokat, és hol van módom a költségvetés más területein módosítani, hogy maximalizáljam megtakarításaimat, vagy lazítsam a gyeplőt, amikor adnom kellett. magamnak egy kis extra kegyelem.

Ha ismeri nettó vagyonát, jobban tudja tervezni a jövőt. Szeretne megtakarítani egy 20%-os előleget egy házra? A nettó vagyona megmutatja, milyen közel van ehhez a célhoz, és hol teheti meg a szükséges módosításokat a gyorsabb elérése érdekében.

Nettó vagyona megmutatja, hogyan rangsorol

Fontos megjegyezni, hogy nem látja az összes folyadékot (más néven készpénzt), amikor a nettó vagyonát nézi. Nettó vagyonának egy része olyan eszközökben lehet, amelyek értéke az évek múlásával felértékelődik vagy leértékelődik. Jó példa erre bárki, aki 2020 előtt vásárolt lakást – – Ön valószínűleg azt tapasztalta, hogy az adott eszköz értéke jelentősen megnövekedett! Az amortizálódó eszköz például egy autó, amely a legtöbb esetben elveszíti értékét az öregedés során.

Ha megnézi a teljes nettó vagyon tortát, világosan meg tudja különböztetni, hová megy a legtöbb pénze – befektetésekbe vagy otthonába? Hogyan illeszkedik ez a jövőbeli céljaidhoz? Remélem, hogy idén többet tud majd hozzájárulni a nyugdíjhoz? Jelenlegi eszközállományában hol tudná ezt a korrekciót végrehajtani?

A nettó vagyon ismerete a kiindulópont a remélt pénzügyi jövő felépítéséhez. A Personal Capital segítségével az összes eszközt és kötelezettséget egy helyen tekintheti meg, és így a legtisztább képet kaphat, így elindulhat a továbblépés.

Kezdje el a Personal Capital ingyenes pénzügyi eszközeit

A Personal Capital kártérítést fizet Tori Dunlapnak az Első 100 000 $-ból (“Szerző”) a cikkben szereplő tartalom biztosításáért. A kompenzáció nem haladhatja meg az 500 dollárt. A szerző nem a Personal Capital Advisors Corporation ügyfele. Ezenkívül a Szerző és a Personal Capital Corporation (“PCC”) közötti külön ajánlási megállapodás értelmében a Szerzőnek 70 és 150 dollárt fizetnek minden olyan személy után, aki a Szerző weboldalán (www.HerFirst100k.com) regisztrál a Personal Capital-nál, és legalább 100 000 dollárt linkel befektethető eszközöket a Personal Capital ingyenes pénzügyi irányítópultjára. Ezen megállapodások eredményeként a Szerző pénzügyi hasznot húzhat abból, hogy potenciális ügyfeleket a Personal Capital-hoz irányít, és/vagy ösztönzést kaphat a PCC számára kedvező blogtartalom bemutatására. Az Ajánlási Megállapodás eredményeként a Szerző vagy a Personal Capital nem számít fel díjat vagy egyéb összeget a befektetőknek. Azok a befektetők, akiket a PCC-hez utalnak, és ezt követően előfizetnek a PCC kapcsolt tanácsadója, a Personal Capital Advisors Corporation (“PCAC”) által nyújtott befektetési tanácsadási szolgáltatásokra, nem fizetnek megemelt kezelési díjat vagy más hasonló kompenzációt a Szerzőnek, a PCC-nek vagy a PCAC-nak a megállapodás eredményeként. . A blogbejegyzésben található tartalom csak általános tájékoztatási célokat szolgál, és nem minősül jogi, adózási, számviteli vagy befektetési tanácsadásnak. Konkrét helyzetével kapcsolatban konzultáljon képzett jogi vagy adószakértővel. Ne feledje, hogy a befektetés kockázattal jár. A befektetés értéke idővel ingadozni fog, és pénzt nyerhet vagy veszíthet.

hasonló hozzászólások

Leave a Reply